דלקת ריאות

המעורבות של טסיות בפתופיזיולוגיה של שחפת

החוקרים מצאו כי טסיות מעודדות פנוטיפ דלקתי בהרס רקמה באנשים ומודל חיה עם שחפת

אינטראקציה של טסיות עם מערכת החיסון בשחפת יכולה להוביל לתגובה דלקתית אשר גורמת לתמותה והתפשטות הזיהום. מטרת מחקר זה הייתה לזהות את התפקיד שיש לטסיות בתגובה של מערכת החיסון המולדת לשחפת והרס מטריקס בתגובה לשחפת.

סמנים של הפעלת טסיות נבדקו בפלזמה של חמישים מטופלים עם שחפת לפני טיפול וחמישים נסיינים בריאים. בוצע מעקב אורכי אחר עשרים וחמישה מטופלים. אינטראקציה של טסיות עם מונוציטים נבדקה במודל תרביות עם חיידקי Mycobacterium tuberculosis חיים ווירולנטים. בוצע שימוש באימונוהיסטוכימיה על מנת לזהות ביטוי CD41 במודל מכרסמים של שחפת ריאתית והפרשת פקטורים טסייתיים נמדדה ב-BAL על ידי נוזלים מחמישה-עשר מטופלים עם דלקת ריאות וקבוצת ביקורת מותאמת.

החוקרים מצאו כי חמישה מתוך ששת הפקטורים עברו רגולציית יתר במטופלים עם שחפת לעומת מקרי הביקורת. ריכוז הפקטורים חזר לרמות בסיס עד ליום שישים לטיפול. ביטוי גנים על ידי הקולגנאז המונוציטי MMP-1 עבר רגולציית יתר בזיהום שחפתי. טסיות הגבירו הפרשת MMP-1 ו-MMP-10 הנגרמת על ידי Mycobacterium tuberculosis אשר הובילו לפירוק קולגן מסוג 1. הטסיות הגבירו הפרשת IL-1 ו-IL-10 והפחיתו הפרשת IL-12 ו-monocyte-derived chemokine. הרס חיידקי Mycobacterium tuberculosis תוך-תאיים פחת. בריאות, טסיות זוהו במודל שחפת עכברי ומדיאטורים מופרשים של טסיות גברו בנוזל BAL אנושי והיו בקורלציה עם רמות MMP ו-IL-1β.

החוקרים מסכמים כי טסיות מובילות לפנוטיפ פרו-דלקתי הורס רקמה בשחפת.

מקור: 

Fox, K.A. et al.  (2018) American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. 198(2)

נושאים קשורים:  דלקת ריאות,  שחפת,  טסיות,  CD41,  MMP,  IL,  מחקרים
תגובות